Bwoman.co.il
הוספה למועדפים הפיכה לדף הבית
הרשמה לאתר  סרגל כלים



דולה בלידה
מיותרת לחלוטין
עוזרת במידה
חובה לכל יולדת

הצג תוצאות




מיתוסים בנושא סיבים תזונתיים 

מיתוסים בנושא סיבים תזונתיים

מאת: מריאנה אורבך / בתאריך: 10/08/2010 / מדור: תזונה ואוכל

גרסת הדפסה
הוספת תגובה
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר

"סיבים תזונתיים גורמים לבעיות במערכת העיכול" הוא רק מיתוס אחד מני רבים בנושא תזונה, שהחלטנו להפריך עבורכם היום.

1. מיתוס: סובין הוא חומר דמוי נסורת, שאינו מכיל רכיבי תזונה חיוניים, שבני אדם לא מסוגלים לפרק.
עובדה: סובין אכן מכיל בעיקר סיבים תזונתיים אבל גם ויטמינים מקבוצת B מגנזיום, אבץ, סלניום ותרכובות פנוליות.

2. מיתוס: סיבים בכלל וסובין בפרט, חשובים לתזונה רק אצל מי שסובל מעצירות.
עובדה: מחקרים רבים מוכיחים כי צריכת דגנים מלאים, למשל ברנפלקס, המהווים את המקור המרכזי לסיבים, מפחיתה באופן משמעותי בעיות שיניים וחניכיים, מפחיתה סיכון לסינדרום X וסוגים מסוימים של סרטן (פה, גרון, קיבה, מעי הגס).

3. מיתוס: אכילת ארוחת בוקר, גורמת ל"פתיחת תאבון" לכל היום – "כשאני לא אוכל בבוקר אני יכול להחזיק מעמד שעות רבות ללא אכילה. אבל אם אני אוכל משהו בבוקר – אני רעב כל היום".
עובדה: אנשים המקפידים על אכילת ארוחת בוקר, אוכלים באופן משמעותי פחות בשעות הערב והלילה. אנשים המקפידים על ארוחת בוקר אוכלים ארוחה קטנה יותר בצהריים. אנשים שלא רגילים לאכול בשעות הבוקר ומאמצים הרגל זה – עלולים לחוש בהתחלה יותר צורך או תחושה של רעב בשעות הבוקר – אך הקפדה על הרגל זה, בהחלט כדאי מאחר ובחשבון הסופי (אצל רוב האנשים) – קטן מאוד הצורך באכילת לילה, במסגרתה צורכים את רוב הקלוריות המיותרת – מומלץ מאוד לאנשים ששומרים על משקל או מנסים להפחיתו!

4. מיתוס: כל דבר "בריא" – הוא בד"כ גם ממש לא טעים.
עובדה: בשנים אחרונות חלה עלייה מתמדת בצריכת מזון עם מאפיינים של מזון בריא על חשבון גרסאות פחות בריאות של אותם המזונות – יש דרישה גוברת מצד הצרכנים ליותר מזון בריא. למשל עלייה בצריכת דגני בוקר מחיטה מלאה.

5. מיתוס: פחמימות זה מזון משמין – למי שרוצה לרדת במשקל עדיף להימנע מאכילת פחמימות.
עובדה: פחמימות, בעיקר אלה שמקורן בדגנים מלאים וקטניות – בנוסף להיותם מרכיב מזין וחשוב בתזונה, חיוניות לשמירה על מצב הרוח, מניעת כאבי ראש, שמירה על הריכוז, הזיכרון, שינה רגוע בלילה ולמניעת תחושת דכדוך ודיכאון. השפעה על המשקל אם קיימת, בדרך כלל חיובית – פחמימות מורכבות מרגיעות את תחושת הרעב לשעות רבות וחוסכות במקרים רבים את הצורך לנשנושים עתירי קלוריות.

6. מיתוס: ככל שהלחם כהה יותר כך הוא בריא יותר כי הוא עשוי מחיטה מלאה ועשיר בסיבים.
עובדה: לא בהכרח. הדרך הנכונה לבדוק את ההרכב של כל מזון – היא ע"י קריאת תוויות מזון – מוצר העשוי מחיטה מלאה – המרכיב הראשון ברשימת הרכיבים יהיה חיטה מלאה או קמח חיטה מלא.

7. מיתוס: מזון עשיר בסיבים גורם לתופעות לא רצויות במערכת העיכול – נפיחות וגזים
עובדה: לרוב האנשים – תוספת סיבים תזונתיים למזון, דווקא משפרת מאוד את פעולת מערכת העיכול – תוספת מזון עשיר בסיבים עשויה לחייב גם תוספת נוזלים לתפריט היומי – ואז יחסכו ברוב המקרים גם תופעות הלוואי.

8. מיתוס: פחמימות משמינות יותר מחלבונים.
עובדה: ממש לא נכון – גרם פחמימה תורם לנו 4 קלוריות – בדיוק כמו גם גרם חלבון.

9. מיתוס: דיאטה טובה ומהירה תכיל כמה שפחות קלוריות
עובדה: ממש לא נכון – דיאטה שתכיל מעט קלוריות תגרום למשבר תוך זמן קצר – ועלולה להסתיים לבסוף בבולמוס אכילה של ממש ולזלילה לא מרוסנת, בעיקר של מזון בעל ערך תזונתי ירוד. דיאטה טובה באמת היא כזו היכולה להפוך בסוף התהליך לאורך חיים לטווח ארוך – לשם כך היא חייבת להיות מאוזנת מבחינת רכיבי המזון, להתאים לסגנון החיים ולהעדפות אישיות.

10. מיתוס: הסיבים התזונתיים בפרות וירקות נמצאים רק בקליפה לכן אין לוותר עליה.
עובדה: הויטמינים והסיבים התזונתיים נמצאים בכל מקום בפרי ובירק. הקליפה עשירה יותר בסיבים אבל הם גם נמצאים בשאר החלקים. על הקליפה עשויים להיות חומרי ריסוס והדברה ולכן חשוב לשטוף אותה היטב, אך לא לוותר עליה.

11. מיתוס: חלב מתאים לעגל ולא לתזונת האדם הבוגר
עובדה: אמנם החלב הוא באמת מזונם של העגלים, אך גם מזון בעל ערך תזונתי עצום גם לבני האדם בכל הגילאים (להוציא תינוקות – להם כמובן עדיף חלב אם) האדם למד לעבד חלב פרה ולהכין ממנו מאכלים נפלאים לתצרוכת מבוגרים.
בדומה לעיבוד דגנים וקטניות. שילוב של דגני בוקר, עם מוצרי חלב, מעשיר ומשפר מאוד את ההרכב התזונתי של שניהם.

12. מיתוס: שתיית שמן זית בבוקר לפני ארוחה – מצוינת לבריאות.
עובדה: ממש לא בהכרח. – אמנם שמן זית הוא אכן מרכיב מזון נפלא, אך אין כל צורך לשתות אותו! תרומתו של שמן זית לתזונה, עולה בכמה מונים כשהוא נאכל כחלק מסלט ירקות טרי למשל. חשוב לציין – תוספת כף שמן, תוסיף לתפריט היומי שלכם כ-90 קלוריות וכך בלי להרגיש, תוך פחות משלושה חודשים, תוסיפו עוד קילו למשקלכם! השמנה כידוע אינה מבשרת בריאות!

מאת: מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה מחוז דן פתח תקווה, כללית


 הצטרפות לניוזלטר:   |  הסבר ותנאי שימוש 
 * שם פרטי:  * אימייל:
   שם משפחה:    עיר מגורים:


תגובות גולשים: 1


1. חמדת לב @ 17/09/2010 - 21:51
הי, רק עכשו מצאתי את הרשימה הזו ואני חולקת עליה!!!! חלב פרה, עם כל הכבוד לחלבונים שהוא אולי תורם לתזונת האדם - במקורו מיועד לעגל יונק...
המיתוס שחלב הוא אחד התורמים המשמעותיים של סידן לתזונת האדם - מופרכת מיסודה. ראשית את הסידן בכמויות הרבה יותר משמעותיות ובשילוב עם מגנזיום לספיגה יעילה ניתן לקבל מטחינה ואם אתן מספיק גמישות במחשבה - להוסיף סירפד מיובש לתבשילים (בחנויות הטבע, משמש בדרך כלל לתה) כגון אורז ומי שאוכלת בשר - גם לקציצות.... (ובעונה - לבשל מרק סירפד - שזה 100% בריאות בתנאי שאין קוטפים אותו ליד כשים או שטחים מרוססים)....
הראיתם פעם ג'ירפה בוגרת שותה כוס חלב לארוחת בוקר? ובכל זאת היא אינה סובלת מאוסטופרוזיס....
שלא להזכיר את האלרגניות של החלב...



תגובה לכתבה:

   

סמיילים: yellow_happy yellow_mad yellow_sad yellow_surprised yellow_tired brown_mad darko_happy green_quiet green_sad lightb_x lightv_sad orange_bold violet_grin violet_tongue violet_wink 

 


הסבר ותנאי שימוש |

הסרטון השבועי
בן 10 !

כתבות אחרונות מהמדור
אכלנו סופגניות, ומה עכשיו?
מניעת מחלות חורף
לתכנן ארוחת חג ולהישאר בחיים
לפתוח שנת הלימודים ללא כאבי בטן
לשמור על עור בריא, גם בקייץ
ירדה בגדול
מצות וכאבי הבטן?
הקשר בין הייטק ומחלות
ניקוי רעלים לקראת האביב
אל תתביישו – פירות יבשים
הכולסטרול הטוב, הרע ומה שבניהם
עיצוב סלסלת פירות יבשים
האלכוהול של הלילה - השומן של מחר
טיפים למניעת סוכרת
אוכל לבית הספר, לא משחק ילדים
 
 
התכנים החמים של החודש
אהבה ללא תנאי
איפור לאמצע הדרך
האגן שלך מאוזן?
החתול והתינוק חברים
הטרדה מינית בעבודה
המעסיק שמקפיץ את...
הפלה מלאכותית
הקץ ל"הצצות" בתא...
חששות אצל ילדים
לק בסטייל מונרו
מנגנון הפעולה המשולש
מעכשיו קיראו לי...
נגיעות ירקרקות
סומק מינראלי
עיצוב מחומרים ממוחזרים
קמליות מכל העולם
קרם פסו מדיס
שירי ילדים בכלים...
 

calander ארכיון כתבות

« אוגוסט 2010 »
א' ב' ג' ד' ה' ו' שבת
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
facebook_small שתפי את בי וומן עם חברותיך בפייסבוק
קישורים: הכרויות | הסרת שיער | גלגלצ אונליין | 102030 | הגדלת חזה
פורטל להיות אישה - כל הזכויות שמורות ©
הנהלת האתר אינה אחראית לתוכן המפורסם באתר
יצירת קשר :: פרסום באתר :: תנאי שימוש :: דרושים :: הוספה למועדפים :: מפת האתר :: Rss feeds