בי וומן » כתבות » בהריון? הנה כמה דברים שכדאי לך לאכול

בהריון? הנה כמה דברים שכדאי לך לאכול 

בהריון? הנה כמה דברים שכדאי לך לאכול



, מדור: בריאות, תזונה ואוכל, לאמא ולתינוק, להיות אמא
פורסם בתאריך: 21/07/2016

תזונה נכונה תבטיח עלייה מתונה במשקל במהלך הריון ותעזור גם להתפתחות תקינה של העובר. הדרישה האנרגטית הבסיסית היא 2,500-2,700 קלוריות ביום, אך יש להתחשב בשורה ארוכה של פרמטרים נוספים ולהכיר כמה מאכלים מומלצים במיוחד

נשים בהריון צריכות להכיר את קבוצות המזון (דגנים, ירקות, פירות, מזונות עשירים בחלבונים ומזונות עשירים בשומן) ולדאוג לשלב מזונות שונים בכל ארוחה. מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות ולהוסיף שתי ארוחות ביניים קלות יותר. כמות המזון עצמה נקבעת לפי גיל האישה, פעילותה הגופנית, הגובה, המשקל ומצבה הבריאותי.

תזונה בריאה חשובה כל הזמן, אך בתקופת ההריון יש לה ערך מוסף. לאורך ההריון נערך הגוף להתפתחות העובר ולתהליך ההנקה. עליה נאותה במשקל מפחיתה סיכונים לסיבוכים, תורמת לבריאות היילוד ומטיבה עם בריאות האישה והעובר. בשלושת החודשים הראשונים למשל מביאים בחשבון עלייה של 2-0.5 ק"ג, אך בכל ההריון כבר מדובר על 11-16 ק"ג למשקל תקין.

מבחינת מעקב אחר שבועות הריון וקלוריות, הדרישה האנרגטית במהלך התקופה עומדת על 2,500-2,700 קלוריות ביום לרוב הנשים. גם כאן יש להתחשב בפרמטרים שונים כמו משקל האם לפני ההריון, קצב העלייה במשקל ובתיאבון. עם זאת, ניתן לראות שהדרישה הקלורית קטנה יחסית והדגש הוא על מזונות מזינים, שיבטיחו צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים.

מה נחשב בריא ואיפה יש הכי הרבה ברזל?
נושא האוכל בהריון מורכב ומדובר עליו רבות, בעיקר בהקשר של מאכלים אסורים. עם זאת, מסתבר שרשימת ההקלות גדולה ומגוונת מכפי שנהוג לחשוב. אפשר למשל להגדיל את המקורות לסידן באמצעות צריכת חלב ומוצרי חלב, לאכול מזון דל בשומן רווי כדי למנוע צרבות ולהעדיף אפייה ובישול במים או באדים על פני טיגון.

נשים בהריון צריכות להיות מודעות למה שהן אוכלות. עליהן לקרוא היטב את רשימת המרכיבים והסימון התזונתי על גבי אריזות המזון, לבחור מזונות דלי שומן וסוכר ולשתות הרבה מים (מעל 15 כוסות ביום). כדאי להגביר צריכה של סיבים תזונתיים ושתיית מים כדי למנוע עצירות ולאכול דגנים מלאים.

copy-of-istock_000015816716small.jpg

חומצה פולית וברזל נחשבים חיוניים למהלך הריון תקין והם נצרכים בדרך כלל כתוספי תזונה. במהלך שנות הפוריות מומלץ לצרוך כל יום 400 מק"ג חומצה פולית כתוסף, בעוד הברזל חשוב מתום החודש השלישי ועד 6 שבועות לאחר הלידה בכמות של 30 מ"ג ביום.

אפשר כמובן לצרוך תוסף משולב של ברזל וחומצה פולית ולהקפיד על אכילת מזון עשיר בברזל מן החי והצומח. ברזל נמצא בכמויות גדולות בבשר בקר רזה, בשר הודו ובשר הודו אדום, או בקטניות, פירות מיובשים, שקדים, אגוזים וגרעינים. מי שרגילה לאכול ארוחה קטנה בתחילת היום יכולה למצוא מזון מועשר בברזל בדגני בוקר ללא סוכר.

לגזור ולשמור: כללי בטיחות במזון לתקופת ההריון
לא משנה מה תחליטי לאכול או כיצד לגוון את הארוחות היומיות שלך, יש כמה כללי בטיחות שעליהם חשוב מאוד לשמור. ראשית, מומלץ להימנע מסוגי בשר, עוף, דגים וביצים שלא בושלו ולוותר לגמרי על דגים מעושנים ומשומרים. גם ממרחי דגים בשמנת או מיונית מחוץ לתחום ולצדם נקניקים שנשמרים בקירור.

שנית, באכילה מחוץ לבית רצוי לתת עדיפות למזון מבושל במצב שבו עולים ממנו אדים. יש לרכוש מזון טרי ולאכול אותו סמוך ככל האפשר למועד הקנייה ולתאריך הייצור, לא לקנות אוכל בשווקים פתוחים ולצרוך תוך יומיים מקסימום מזון מבושל שאוחסן במקרר. כפי שניתן להבין, אלה דברים קטנים שיכולים למנוע נזקים בריאותיים חמורים לנשים בהריון ולעובר.


תגובות גולשים:

הירשמי לניוזלטר

הסקר

הבחירות אוטוטו כאן...
אני יודעת למי אצביע
עדיין מתלבטת
אין לי מושג למי אצביע
לא מתכוונת להצביע

הצג תוצאות

התכנים הנצפים

 

מילות חיפוש: