בי וומן » כתבות » דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה

דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה 

דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה



מאת: מערכת האתר, מדור: מתכונים, תבשילים
פורסם בתאריך: 11/10/2016

פטריית שי-טאקי – היא אחת מפטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה.

בין סגולות הפטרייה הרבות שנמצאו במחקרים שונים, התגלה שהפטרייה מכילה חומר ייחודי בשם לנטינאן אשר מחזק את מערכת החיסון ומעכב התפתחות תאים סרטניים. מחקרים מראים שפטריית ה-שי-טאקי מסוגלת לגרום להגדלת הפעילות של המקרופג'ים – התאים הבולעניים של מערכת החיסון אשר אחראים בין היתר על זיהוי תאים סרטניים והשמדתם.

כמו כן הפטריות עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, הן מספקות מקור מצוין לחלבון ועשירות במינרלים רבים, בהם ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, סלניום ונחושת.

דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה
(6 מנות)

חומרים:
• 3 דלוריות נקיות וחצויות לאורכן
• 4 כפות סילאן
• 2 כפות שמן זית
• 1 כפית זרעי כוסברה
• 1 כפית זרעי כמון
• מלח, פלפל

לאורז:
• 2 כפות שמן זית
• 3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן
• 1/2 1 כוסות מים רותחים
• 2 שיני שום
• 1שקית פטריות מאי- טאקי מיובשות
• מלח, פלפל
• 1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
• 2 כפות צימוקים קצוצים דק
• 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
• 4 כפות כוסברה קצוצה דק
• 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
• 4 כפות שמן זית

להגשה: טחינה גולמית

dalorit.jpg
דלורית צלוייה במילוי אורז פטריות (צילום - אסף רונן)

אופן ההכנה:
1. משרים את הפטריות המיובשות ע"פ ההוראות על האריזה, סוחטים וקוצצים. שומרים את מי ההשריה.
2. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז, מלח, פלפל ופטריות ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים עם מים לסה"כ כוס וחצי נוזלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהאורז רך, בסיר מכוסה. מצננים ומעבירים לקערה.
3. מורחים את חצאי הדלורית בסילאן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.
4. מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.

"חוות תקוע", המתמחה בפטריות אקזוטיות וירקות מיוחדים, משווקת פטריות מאי-טאקי ושי טאקי – טריות ומיובשות. הפטריות משתלבות נהדר במגוון מנות – מוקפצים, פסטות, קישים, אומלטים, סלטים, תבשילי עוף, בשר ודגים. הן מוסיפות טעם וחן רב לכל מנה.

יש לציין כי הפטריות המיובשות שומרות על ערכן התזונתי. לפני השימוש יש לשחזר את הפטריות ע"י השרייה במים רותחים במשך 20 דקות. מי ההשריה מכילים טעם רב ומומלץ להשתמש בהם בהכנת רטבים, מרקים ותבשילי קדירה.
מוצרי חוות תקוע כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון.
מחירים:
פטריות שי-טאקי טריות: כ-12 ₪ לסלסלה במשקל 100 גרם.
פטריות שי-טקי ומאי-טקי מיובשות: כ-12.5 ש"ח ₪ לשקית של 20-25 גרם

ניתן להשיג ברשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים ברחבי הארץ.


תגובות גולשים:

הירשמי לניוזלטר

הסקר

מאמינה באסטרולוגיה?
ברור
ממש לא
קוראת את התחזית השבועית
מדי פעם מתעדכנת

הצג תוצאות

התכנים הנצפים

 

מילות חיפוש:
פטריות, מתכון, תבשילים, ירקות, חוות תקוע, שי-טאקי