בי וומן » כתבות » עוגת סולת ושזיפים

עוגת סולת ושזיפים 

עוגת סולת ושזיפים



מאת: מערכת האתר, מדור: מתכונים, קינוחים ומתוקים
פורסם בתאריך: 29/06/2017

לכבוד הקיץ, מגישה הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י' מתכונים נפלאים להכנת עוגות ומאפים עם פירות:

עוגת סולת ושזיפים
חומרים
140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
½ כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
½ 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 חלמונים
2 ביצים שלמות
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 שזיפים, חתוכים ומגולענים
2 כפות דחוסות סוכר חום

solet.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צדי המיקסר בעזרת לקקן.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את החלמון הבא. מנקים שוב את צדי הקערה בלקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל ביצה.
מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית ‬הווניל.
מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. מניחים את השזיפים על הבלילה, הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים. מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהעוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).
אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

צילום: מנחם גרייבסקי


תגובות גולשים:

הירשמי לניוזלטר

הסקר

מאמינה באסטרולוגיה?
ברור
ממש לא
קוראת את התחזית השבועית
מדי פעם מתעדכנת

הצג תוצאות

התכנים הנצפים

 

מילות חיפוש:
מתכונים, קיץ, מתוק, סולת, עוגה