בי וומן » כתבות » אוכל, מדע ומוזיקה

אוכל, מדע ומוזיקה 

אוכל, מדע ומוזיקה



מאת: מערכת האתר, מדור: אירועים
פורסם בתאריך: 25/10/2017

כשגלידה ומדע נפגשים * מה הקשר בין לחם ארטיזן למדע * המדע שבזיקוק וויסקי ומזון העל המקורי – שמן הזית
סדרת מפגשים ייחודית ומסקרנת הכוללת טעימות, סיור ומופע במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים
ימי שלישי 31.10, 7.11, 14.11 ו-21.11 בין השעות 20:00-22:30
הכניסה חינם!


במהלך אוקטובר-נובמבר מוזמן הקהל הרחב לסדרת מפגשים למבוגרים בימי שלישי בערב שיעסקו בנושאים של קולינריה בשילוב תהליכים מדעיים וכוללים הרצאה, טעימות, סיור ומופע מוזיקלי כשיתוף פעולה עם קולקטיב מוזיקו הירושלמי בו הזמרת מיכל לוטן תארח בכל ערב אמן אחר.
הכניסה לאירועים חינם בחסות משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

31.10.2017 – "גלידה – כשקולינריה ומדע נפגשים" ו'לקינוח' מופע של מיכל לוטן ועלמה זוהר.
גלידה- כשקולינריה ומדע נפגשים: אדם זיו מגלידת בוזה המפורסמת ממעלות-תרשיחא יחד עם טכנולוג המזון אריה גלבוע, יחשפו את תהליך הכנת הגלידה והמדע שמשולב בו וזאת בערב של טעימות גלידה בטעמים שונים וייחודיים.

בסיום ההרצאה מוזמנים המבקרים לסיור בתערוכת 'שדות המחר' ולמופע מוזיקלי בו יארח קולקטיב 'מוזיקו' את הזמרת מיכל לוטן לשיתוף פעולה ראשון מסוגו עם עלמה זוהר. שתי מוזיקאיות נדירות, נשים של אמת, שמחה ויצירתיות אשר נפגשות להעשיר אחת את השנייה ואת הקהל.

almazohar.jpg

7.11.2017 - "לא על הלחם לבדו" ו'לקינוח' – הרצאה בשילוב טעימות ומופע של מיכל לוטן ופדרו גראס
עלייתו, נפילתו ולידתו מחדש של המאכל המזין ביותר שיצרה האנושות אי פעם : לחם הוא המזון הבסיסי, המהותי ביותר שאנחנו אוכלים. מקורו, ככל כנראה, ממש כאן באזורנו לפני כעשרת אלפים שנה. מאז ובמשך אלפי שנים, כמעט כל התפתחות בגידול דגנים, טחינת קמח, עשיית בצק ואפייה, שיפרה את איכותו התזונתית, את השפעתו על הבריאות ואת טעמו.
הרצאה מרתקת בשילוב טעימות היישר מן התנור של חגי בן יהודה, אופה ארטיזנל וביזי גולדברג שעל הדרך ילמדו את אורחי המפגש איך לאפות לחם בסיר ביתי.

בסיום ההרצאה יערך סיור בתערוכת 'שדות המחר' ולאחריו מופע המוזיקלי הזמרת מיכל לוטן מארחת את היוצר והמוסיקאי פדרו גראס לשיר ולדבר על אהבה תיאטרון והמילה הכתובה.

14.11.2017 – "שוט של וויסקי" ו'לקינוח' המופע של מיכל לוטן ורותם בר-אור
דיויד זיבל ממזקקת הוויסקי רמת הגולן (כשר) ביחד עם עו"ד מייקל בן דוד, מומחה לוויסקי ידברו על הוויסקי, מקורותיו, המדע שמעורב בזיקוק. הערב יכלול טעימות וויסקי.

בתום המפגש יערך סיור בתערוכת 'שדות המחר ' ולאחריו מופע מוזיקלי הזמרת מיכל לוטן מארחת את הזמר והיוצר רותם בר-אור למפגש מוזיקלי מרתק על הקיום האנושי, אהבה ואנושיות פשוטה.

21.11.2017 – "שמן זית - מזון העל המקורי" ו'לקינוח' המופע 'המשולש': מיכל לוטן, תכלת זוהר ודניאל רובין
רועי כרמי ממשק אחיה ופרופ' זוהר כרם מהאוניברסיטה העברית – הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה בערב שיכלול טעימות שמן זית על סוגיו השונים, כיצד מבדילים בינהם, מקורותיו והעדות המוקדמת ליצור שמם זית שנמצאה אל מול חופי הכרמל, מה הסיפור החדש, או אולי ישן, עם 'מזון העל המקראי' וכיצד צריכתו תורמת לאיכות חיינו ותזונתנו.
לאחר ההרצאה והטעימות יתקיים סיור בתערוכת 'שדות המחר' ולאחריו המופע המוזיקלי בו הזמרת מיכל לוטן תארח את הזמרות תכלת זוהר ודניאל רובין. מפגש בין שלוש יוצרות שמביאות איתן הומור אומץ ועומק לכל יצירה.

*מיכל לוטן:
הזמרת והיוצרת מיכל לוטן היא אמנית שלא מפסיקה להתפתח ולהשתנות. לאורך העשור האחרון היא התנסתה במגוון ג'אנרים - מאלבומי פולק עדינים ועד לאלקטרוניקה וטריפ הופ, דרך מחוזות הפופ והביטבוקס. החקירות המוזיקליות מלאות הסקרנות שלה הובילו אותה לשיתופי פעולה ייחודיים עם המוזיקאים המובילים והמוערכים בארץ
האלבום השני של מיכל הופק על ידי איציק פצצתי והסינגלים ששוחררו ממנו עוררו התלהבות וסקרנות רבה.

הכניסה חינם. מספר המקומות מוגבל! הבטיחו מקומכם מראש - לינק להרשמה: https://app.activetrail.com/S/eixixzxd3ed.htm

לפרטים נוספים 02-6544888


תגובות גולשים:

הירשמי לניוזלטר

הסקר

מאמינה באסטרולוגיה?
ברור
ממש לא
קוראת את התחזית השבועית
מדי פעם מתעדכנת

הצג תוצאות

התכנים הנצפים

 

מילות חיפוש:
אירועים, ירושלים, חינם, מוזיאון, מוזיקה, מדע