שלום ginsang,
תינוקות סובלים מגזים בערך מגיל שבועיים ועד גיל כ-3 חודשים, בשל חוסר בשלות של מערכת העיכול והסתגלות למזון החדש (הנקה או תמ"ל).
הפחתת מזונות הגורמים לגזים אצל האם המניקה, יכולה להקל את הבעיה אך לא לפתור אותה לגמריי.
בריאות שלמה,
היי, מישהי יודעת אולי מה מומלץ לצרוך בהנקה? מאילו מאכלים כדאי להמנע אני מתכוונת כדי לא לגרום לתינוק שיונק לכאבי בטן וגזים. (אני יודעת על כרוב השאלה אם יש עוד?)
שלום ginsang,
תינוקות סובלים מגזים בערך מגיל שבועיים ועד גיל כ-3 חודשים, בשל חוסר בשלות של מערכת העיכול והסתגלות למזון החדש (הנקה או תמ"ל).
הפחתת מזונות הגורמים לגזים אצל האם המניקה, יכולה להקל את הבעיה אך לא לפתור אותה לגמריי.
בריאות שלמה,
ורד שומרוני
נטורופתית
שימי דגש בעיקר על ירקות קשים כמו מלפפון, גמבות, כרוב....תשתלי לאכול מאכלים עם מרקם מוצק אבל עדין...
בהצלחה
היי ורד,
השאלה שלי היא מה בדיוק לא לאכול. ציינתי שעל כרוב אני כבר יודעת השאלה מה עוד גורם להם לכאבי בטן? בנוסף מה לגבי שתיה? (קולה, בירה..)
תודה :)
יש דעות לכאן לכאן אם להמנעות של האם ממזונות מסויימים אכן יש השפעה על הופעת גזים אצל התינוק.
מנהגים עממים ממליצים להמנע מ:
מירקות ממשפחת המצליבים
כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי, קולורבי, לפת, צנון/צנונית
יש שאומרים שכדאי להמנע מקטניות .
יש שאומרים שכדאי להמנע ממזונות אלרגנים כמו חלב, חיטה , בוטנים , פירות הדר...
יש שאומרים להמנע מכל מה שאת יודעת שגורם לך גזים
אבל כמ ושורד אמרה . מערכת העיכול שלהם עוד לא בשלה לגמרי , אז בהתחלה יש בעיות בתפעול :)
וכמו שאומרים - זה עובר. זה זמני, צריך פשוט לעבור את זה כמ ולחצות תעלה של מים סוערים ...בצד השני יש חוף יבש :)
לא אמורה להיות בעיה עם משקאות מוגזים
רצוי להמנע מאלכוהול.
קפה גורם להם להתעורר...
ובהזדמנות זאת , אני חייבת לציין , בגלל שאני נטורופתית ....שכדאי להמנע ממשקאות קלים שמכילים המון סוכר וזרחן ונתרן וצבעי מאכל ועוד ועוד ועוד...
בתור מניקה זה הזמן להזין את הגוף שלך במזון הכי הכי איכותי שיש
מיצי פירות טריים , מיצי ירקות טריים שגם יחזירו לגוף שלך חומרי הזנה .
ואם אין זמן לזה ואין לך איפה לקנות או מי שיכין לך....אז עדיף מים עם לימון וחצי כפית דבש, או תרכיז אמיתי אמיתי כזה שקונים בחנות טבע ללא סוכר של שזיפים או אוכמניות או חמוציות....
ואם את חייבת מיץ כזה מעובד....אז תמהלי אותו חצי חצי עם מים
בהצלחה.
אבישג
שוב שלום לך ginsang
מאכלים המעלים סיכוי לגזים הינם: קטניות,חלב ומוצריו,ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב,ברוקולי,צנון וכו'), אוכל שמן ומטוגן ועוד.
אבל--שוב אני אומרת שאי אפשר למנוע לגמריי את הגזים אצל תינוקות, הדבר נובע בעיקר מחוסר בשלות מערכת העיכול שלהם, כך שהימנעות מהמזונות לעיל אולי תביא להקלה מסוימת אך לא באופן משמעותי.
צריך להבין שאין מה לעשות, להיות עם התינוק, ללטף, להרגיע, לעסות בעדינות את הבטן ולדעת שזה זמני ויעבור סביב גיל ה-3 חודשים.
בריאות שלמה,
ורד שומרוני
נטורופתית
אני חושבת שמאוד כדאי לך לבדוק על פרוביוטיקה. אני התחלתי לקחת וגם נתתי לתינוק שלי איזה תקופה, פרוביוטיקה של סולגאר מצויינת ומאוד מאוד חשובה לגוף.
בהצלחה.
כמובן המון חיבוקים ונישוקים זה תמיד עוזר.
כמו שנאמר מומלץ להמנע ממאכלים הגורמים לגזים- חומוס, שעועית וכדומה..
בנוס, כדי להקל על הקטן בתקופת הגזים ממליצה לך לתת לו טיפות גרפווטר- תכשיר שנורא עזר והקל על הקטן שלי (וחייבת להודות שהקל על כולנו) בהתמודדות עם הגזים.
לפי דעתי זה לא נורא שיש גזים
זה טוב שהמערכת שלו תתרגל פינוי פסולת בגיל הזה
כמובן שאין בכך המלצה אלא רק דעה אישית
------------------------------------
"כולנו מוצפים בכמויות מידע כה גדולות במשך כל היום עד שאנו מאבדים את השכל הישר."
שיש
יעוץ שיווקי
אכן כל הירקות כמו כרוב ובורקולי בעייתים
קמח מלא כמו לחם מלא ואורז מלא מומלצים בתזונה רגילה אך לא לאישה מניקה
שכן לתינוק קשה לעכל זאת.
שוקולד מריר וקקאו גם יגרמו לערנות אצל התינוק ויש להמנע
כנ"ל לגבי קפה ותה ירוק שיש בו קפאין