בי וומן » כתבות » ערוץ היין: העובדות, המתכונים והמדריכים

ערוץ היין: העובדות, המתכונים והמדריכים 

ערוץ היין: העובדות, המתכונים והמדריכים



, מדור: טורים אישיים
פורסם בתאריך: 20/04/2013

עובדות מעניינות על יין
זני ענבים:
זן הענבים הלבן הנחשב לטוב ביותר- שרדונה
זני הענבים האדומים הנחשבים לטובים ביותר – פינו נואר וקברנה סוביניון

תסיסת יין:
זנים לבנים תוססים בטמפרטורה יחסית נמוכה כ-12 מעלות
זנים אדומים תוססים עם הקליפות בטמפרטורה של 18 מעלות

הזנים האדומים המומלצים (ואזור גידולם)
פינו נואר- בורגונדי שבצרפת
קברנה סוביניון -בורדו
מרלו- בורדו
שירז/ סירה- עמק הרון
סנג'ובזה- טוסקנה
פינוטאז'- דרום אפריקה

הזנים הלבנים המומלצים
שרדונה - בורגונדי
סוביניון בלאן - בורדו
אמרלד ריזלינג - קליפורניה

כמויות הסוכר ביין
יינות יבשים - 0-5 גרם סוכר לליטר יין
יינות חצי יבשים – 5-15 גרם סוכר לליטר יין
יינות מתוקים – מעל 50 גרם סוכר לליטר יין


המדריך להכנת פונץ קר ים תיכוני –Mediterranean Punch
מקור השם במילה ההינדית פאנץ', שפירושה "חמש", על שם חמשת המרכיבים מהם עשוי הפונץ' באופן מסורתי, קל להכנה, מרענן, קליל ומקורי.

המצרכים
1 בקבוק יין לבן מתוק -
1/2 בקבוק יין לבן יבש -
1/2 בקבוק לימונצ'לוVILLA MASSA
פירות העונה – תפוזים , לימונים , תפוחים ירוקים
קערת זכוכית גדולה
סוכר

אופן ההכנה:
חותכים את הפירות לקוביות קטנות מניחים בתחתית הקערה ומוסיפים 3 כפות של סוכר
מוזגים את היינות מעל הפירות החתוכים ומשרים במקרר עם ניילון נצמד כשעתיים ומגישים בגביעים יפים לאורחים

קירור יינות מיוחד - Cool Bug
מוצר המשמש כמארז נשיאה, הגשה וצינון משקאות ומהווה תחליף מרענן לשמפיניירה המסורתית.
Cool Bug מיוצר מ- PVC גמיש, יתרון המאפשר לקפלו ולאפסנו בקלות רבה תוך כדי חיסכון במקום אחסון. 
על גביי המוצר ניתן להדפיס לוגו, qr code או כל הדפס רצוי אחר לפי דרישה. בנוסף, ניתן להוסיף כיס לכרטיס ברכה/ביקור מה שמעניין במוצר הוא שניתן לקחת יינות לבנים או אדומים ולקרר אותם בפשטות כשהולכים לאירוע בבית פרטי , כשיוצאים לפארק ולעוד מקומות בהם לא ניתן לקחת שמפניירות , המוצר נראה אסתטי, יוקרתי ואיכותי

cool.jpg
מוצר המשמש כמארז נשיאה, הגשה וצינון משקאות ומהווה תחליף מרענן לשמפיניירה המסורתית (צילום: זיו מנור)


ערוץ האלכוהול והקוקטיילים:

Cocktail Kfroshka
קפרושקה הינו הגירסא של הקפיירניה רק שבמקום קאשסה (רום שמקורו בברזיל)
משתמשים בוודקה בטעם אננס

המצרכים:
140 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
לימון
60 מ"ל סוואר
סוכר

אופן ההכנה: לוקחים לימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. את הקוביות מוסיפים לכוס ויסקי, מוסיפים כפית סוכר ומוזגים את הוואן גוך עד שיכסה את הלימונים. באמצעות צ'ייסר כותשים את כל המרכיבים בכוס ולסיום מוסיפים קרח כתוש.

הצעת הגשה: חותכים פרוסות לימון ומניחים על שפת הכוס.

Passion special sour
המצרכים:
120 cc לה בל סנדרין
120 cc ואן גוך אסאי
80 cc סאוור
30 cc סירופ ג'ינג'ר
מיץ מנגו קר
תפוזים

passion.jpg
Passion special sour (צילום: זיו מנור)

אופן ההכנה:
½ מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח, מוסיפים את כול המרכיבים למעט המיץ מנגו משקשקים היטב.

הצעת הגשה:
מסננים את הקוקטיל ללא הקרח ל ½ כוס נמוכה , משלימים עם המיץ מנגו ומקשטים עם פלחי תפוז

La Belle Sandrine Margarita
במקור המרגריטה נעשת ע"י הטקילה, הפעם שינוי מענן ומיוחד על בסיס לה בל סנדרין , השילוב עם הפירות יער הקפואים יוצרים קוקטייל מעניין ובלתי שגרתי.
מקור השם מרגריטה ע"פ אחת הסברות היא בכוכבת קולנוע אמריקאית "מרגרט" שבתקופת היובש בשנות ה- 30 שחצה את הגבול מקליפורניה למקסיקו כל פעם שרצה ללגום מהקוקטייל המופלא.


המצרכים:
120 מ"ל לה בל סנדרין
60 מ"ל ואך גוך מלון
60 מ"ל סאוור
פירות יער קפואים
אשכולית אדומה

אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר עם הרבה קרח ומפעילים עד לקבלת מרקם עדין של ברד.

הצעת הגשה: חותכים אשכולית אדומה לפרוסות דקות ומניחים על שפת הכוס.

זיו מנור - מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה http://www.zivmanor.co.il/


תגובות גולשים:

הירשמי לניוזלטר

הסקר

בהלת הקורנה
ביטול הלימודים ו המשק מוצדקים- אין ברירה
הגזימו עם הפניקה - בסך הכל וירוס
הזדמנות נהדרת לפסק זמן וחישוב מסלול מחדש
פחד אלוהים- סוף העולם הגיע

הצג תוצאות

התכנים הנצפים

 

מילות חיפוש: